Man Fundamentals

Maak mannen weer man

Let op:

Man Fundamentals is geen

  • het is geen Testosteron booster.
  • het is geen verzameling sh*t gebaseerd op niks.
  • het is geen wonderpilletje.

Het is een bewezen concept.
Gebaseerd op de 3 belangrijkste oorzaken van een Testosteron tekort. Lees verder en ik leg het je uit.

Een laag testosteron zorgt voor

Een laag Testosteron zorgt voor een buikje. Een laag Testosteron zorgt ervoor dat jij moeite hebt met spiermassa aankomen. Een laag Testosteron zorgt voor een slecht libido. Een laag Testosteron zorgt voor weinig energie. Een laag Testosteron zorgt voor twijfelachtig gedrag en geen keuzes durven te maken. Een laag Testosteron zorgt voor een richtingloos gevoel zonder ambitie.

Je bent waarschijnlijk al lekker bezig, maar hoe zou jouw leven eruit zien als je Testosteron x2 zou gaan?

De oorzaak van een testosteron tekort

1. Een tekort aan vetoplosbare vitamines (vitamine A, D3, E en K2)
2. Een traag metabolisme (T3 hormoon tekort)
3. Een DHEA tekort (de grondstof van Testosteron)

 

Daarom heb ik Man Fundamentals ontwikkeld

Daarin zitten alle vetoplosbare vitamines.
Vitamine A, D3, E en K2. Vitamine D3 is lastig via je voeding binnen te krijgen en is heel belangrijk voor jouw Testosteron. Daarom zit de maximale toegestane hoeveelheid (3000IU) toegevoegd in Man Fundamentals.

Daarin zitten alle voedingsstoffen die je schildklier optimaal laten functioneren.
Selenium, Jodium, Vitamine B6, Vitamine B12, Zinkpicolinaat en Magnesiumbisglycinaat.

Daarin zit het adaptogeen die bewezen je DHEA verhoogd.
Ashwagandha. Werking: kalmeert het stress hormoon systeem. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26609282/

En de stofjes die je LH en FSH hormoon verhogen, de signaalhormonen voor de aanmaak van Testosteron.
D-Aspartic Acid, Tribullus Terrestris en Fenegriek.

 

Wat kost man fundamentals?

Je krijgt gratis het boek “Testosteron Optimalisatie” bij je eerste bestelling (twv 25 euro):

*Tijdelijk: extra kortingscode van 10 euro per maand: “XCHX93VW” en gratis het boek “Testosteron Optimalisatie” (twv 25 euro)

Wat anderen zeggen

Ik merk meer daadkracht, minder uitstelgedrag. Ik slaap dieper. Ik ervaar meer energie gedurerende de dag en een hoger libido (ook belangrijk). Ik word ook droger, mijn buikvet neemt af. Niet dat ik dik was, maar ik zie er nu strakker uit. Meer zelfvertrouwen. Man Fundamentals is zeker een aanrader voor elke man die het maximale uit zich zelf wilt halen.

Tabrez

Bokser/taekwondo

Heb jij deze remedie ook voor vrouwen van 50+? Bij mij werkt het zeker. Heb meer energie. Ik slaap beter. Goede stoelgang. Spierkracht neemt nog steeds toe. Tevreden klant.

Bob

Ondernemer

Ben d’r wel klaar mee dat gesleep met die supplementen, ga alleen nog Man Fundamentals nemen. Daar zitten de juiste dingen in en als grote voordeel, je hoeft maar 2 per dag te nemen.

Anne

Chauffeur

Vooral de focus is gestegen. Daadkrachtiger en weten wat je moet doen ipv je laten leiden.

Ben

Veelgestelde vragen

Waarom zo'n lage prijs?
Ik laat het supplement zelf maken. En ik verkoop niet via winkels. Daarom kan ik Man Fundamentals goedkoop aanbieden.
Is dit wetenschappelijk onderbouwd?
Ja.

Een onderzoek laat zien dat Ashwagandha testosteron levels verhoogd met 15%. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26609282/

In een jaar durend onderzoek, hebben onderzoekers 65 mannen in 2 groepen verdeeld, één groep nam 3,300 IU vitamine D. De vitamine D levels van deze groep verdubbelden, en de testosteron levels gingen met ongeveer 20% omhoog, van 10,7 nmol/L naar 13,4 nmol/L. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21154195/

Onderzoek laat zien dat mannen met lage zink waardes ook lagere testosteron levels en een lager libido en vruchtbaarheid hebben. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6010824/

Onderzoek laat zien dat suppletie met magnesium de vrije testosteronspiegel met enkele tientallen procenten liet stijgen. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20352370/

En in combinatie met krachttraining werkt magnesium nog beter: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20352370

Een onderzoek bij gezonde mannen 27-37 jaar liet zien dat al na 12 dagen 20 van de 23 mannen die D-aspartic acid slikten, gemiddeld 42% hogere testosteron levels hadden. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19860889/

Onderzoek laat ook zien dat deze plant seksueel functioneren kan verbeteren. https://www.maturitas.org/article/S0378-5122(16)30297-3/fulltext

Een onderzoek bij 49 atletische mannen laat zien dat de dagelijkse inname van fenegriek de testosteron waardes verhoogd en een flinke verbetering van kracht en buikvet laat zien. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2978122/

Een ander onderzoek liet zien dat mannen tot wel 46% meer testosteron aanmaken. Met allemaal een merkbare toename in energie, libido en zaadkwaliteit. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5278660/

Een studie bij 690 mannen met onvruchtbaarheid laat zien dat selenium en vitamine E zorgt voor een flinke toename van spermacellen bij het grootste deel van de deelnemers. 11% van de mannen heeft daarna zijn partner zwanger gemaakt. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21403799/

Jodium is belangrijk, dat is al lang bekend. Maar Jodium is ook een belangrijk voor je testosteronproductie. Kijk maar eens hier: https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-020-08547-2#:~:text=find%20higher%20iodine%20levels%20are,the%20United%20Kingdom%20%5B13%5D.

Vitamine B6 verlaagd prolactine, dit stimuleert je hypothalamus om je testosteron te verhogen. Vitamine B6 is ook een cofactor voor dopamine synthese, deze beïnvloed ook de testosteron levels. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6727359/ 

Veel mannen krijgen hebben een flink tekort van B12. Onderzoek laat zien dat dit een effect op vruchtbaarheid en dus ook testosteron heeft. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6485962/

Het snelheidsbeperkende enzym voor testosteron synthese is afhankelijk van vitamine K. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21894328/

Een lager BCO1 had ook 32% lager waardes in Hsd17b3 genen. Deze genen zorgen voor synthese van testosteron in de leydig cellen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5256971/

Vitamine E speelt een belangrijke rol in de aanmaak van geslachtshormonen. En daarbij hoort ook testosteron. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6816576/

Ik heb al zoveel geprobeerd. Waarom is dit anders.
Er is heel veel bullshit te koop. Veel multivitamines zijn van erg lage kwaliteit. En veel zogenaamde “Testosteron boosters” bevatten alleen maar viagra achtige stofjes waardoor je wel een effect merkt in je broek, maar je Testosteron levels zullen niet veranderen.
Waarom zit hier geen omega 3 olie in?
Lees het boek Deep Nutrition eens. Omega 3 olie is een heel mooi verdienmodel, maar brengt meer schade aan je lichaam dan dat het goed doet.
Wat zijn de ingrediënten?

1. Vetoplosbare vitaminen.
Vitamine A, D, E en K.

2. Schildklier ondersteuning.
Selenium, Jodium, Vitamine B6, Vitamine B12, Zink en Magnesium.

3. Adaptogeen om je DHEA te verhogen.
Ashwagandha.

4. LH en FSH verhogen.
D-Aspartic Acid, Tribullus Terrestris en Fenegriek Extract.

Welke supplementen moet ik nog meer slikken naast dit?

Nee, hierin zit alles wat je wilt nemen.

Ik slik zelf alleen Man Fundamentals.

Kan dit supplement samen met medicijnen?

Denk erom als je antidepressiva slikt. In dat geval kan het zijn dat Ashwagandha de werking van je antidepressivum versterkt. In de meeste gevallen valt dit in de praktijk mee.

Als ik gezond eet krijg ik toch voldoende vitaminen binnen?
Ook al zouden we super gezond eten, dan is het nog onmogelijk om genoeg vitamine D, Zink en Magnesium uit je voeding te halen.

Het is vrijwel onmogelijk om alles binnen te krijgen via je voeding. Dan zou je alles grasgevoerd, biologisch en super hoge kwaliteit moeten eten en dan nog kom je niet aan de hoeveelheden die je nodig hebt.

Ik kies er daarom altijd voor om vitamine D, Zink, Magnesium, vitamine K2, jodium, etcetera te suppleren.

Daarnaast zit Ashwagandha natuurlijk helemaal niet in je voeding.

Ik kan toch ook gewoon testosteron zalfjes of pilletjes nemen?
Ja als je naar de dokter gaat en je doet een testosteron test. En je hebt een testosterontekort, dan zal hij je dit waarschijnlijk ook adviseren.

Maar ik adviseer je om dit niet te doen. Dit is namelijk hetzelfde wat bodybuilders doen.

Heb je wel eens gehoord wat er gebeurt bij bodybuilders die testosteron spuiten? Hun ballen krimpen.

Waarom? De natuurlijke aanmaak van testosteron stopt doordat de hersenen minder van de hormonen FSH en LH produceren. In je ballen wordt testosteron aangemaakt, dus als dat niet meer gebeurt, krimpen ze.

Als je weer stopt met je testosteron zalfjes of pilletjes, mag je hopen dat je lichaam de testosteronproductie weer volledig hervat.

Hoe zit het met de kwaliteit van de ingrediënten?
Je kan kiezen voor vitamine D2 (ergocalciferol) of D3 (cholecalciferol). D3 wordt volgens onderzoek bijna 100% beter opgenomen dan D2.
Je kan kiezen voor Ashwagandha uit de bladeren of uit de wortel. In de wortels zit veel meer werkzame stof.
Je kan kiezen voor zinkgluconaat, zinksulfaat, zinkpicolinaat en zinkmethionine. Zinkpicolinaat is bewezen de best werkzame vorm omdat het gebonden is met een aminozuur.
Je kan kiezen voor magnesiumcitraat, magnesiumaspartaat, magnesiumgluconaat, magnesiumchloride, magnesiumoxide, magnesiumsulfaat en magnesiumbisglycinaat. Wij kiezen voor Magnesiumbisglycinaat omdat dit de best werkzame vorm is.
Wat zijn de hoeveelheden van de ingrediënten?

Ashwagandha. Vaak zit er maar 300 mg in een capsule. Volgens onderzoek is 6 gram gedroogde ashwagandhawortel een goede hoeveelheid. Dit komt neer op 600 mg extract. Daarom hebben we bij Man Fundamentals gekozen voor 600 mg per capsule.
Vitamine D3. Vaak zit er maar 25 mcg in een capsule. In Nederland is de wettelijke maximale dagdosering 75 mcg. Vitamine D3 is erg belangrijk voor je Testosteron, daarom bevat Man Fundamentals 75 mcg per supplement.
Zinkpicolinaat. Hiervan hebben we geen hoge dosering nodig. Man Fundamentals bevat 50 mg per supplement.
Magnesiumbisglycinaat. Hiervan krijgen we vaak al veel binnen in onze normale voeding. Belangrijk is dat we dit niet overdoseren, dus hiervan is 470 mg in Man Fundamentals meer dan genoeg.

Hoelang duurt het voordat ik de werking voel?
Bij de meeste Testosteron pillen wordt er stofjes toegevoegd zoals: Panax ginseng, maca en L-Arginine.

Deze stofjes hebben geen invloed op je Testosteron. Maar wel een soort viagra effect.

Daardoor denken veel mannen: “deze pil werkt goed”.

Maar als ze na 3 maanden hun Testosteron zouden meten, zou hun Testosteron nog steeds veel te laag zijn.

Als je vanavond een goede erectie wil hebben, kan je beter gewoon viagra nemen.

Als je op lange termijn aan je gezondheid wil werken, koop dan Man Fundamentals.

In Man Fundamentals zitten alleen stoffen die een bewezen en meetbaar effect op je Testosteron hebben.

Ondanks dat voelen veel mensen na 1 week al een verschil met Man Fundamentals.

Tijd om een keuze te maken!

Man Fundamentals

Contact

dennis@manfundamentals.nl

06 83509218

Schrans 63
8932NB Leeuwarden

Gegevens

KVK: 82267057
BTW: 217956725B01